Basgitarr

Utrustning och tips

The Working Bassist’s Tool Kit, Ed Friedland

Ed_Friedland_TWBTK I den här boken har Ed Friedland försökt samla ihop många matnyttiga tips och teknikövningar för den aktive bassisten. Såväl nybörjaren och den mer erfarne instrumentalisten kan få nytta av boken. Många av övningarna har dessutom publicerats i tidningen Bass Player. Det är dessutom inget krav att man har fullständig kontroll över sitt notläsande, även om det är rekommenderat, för att kunna ta tills sig innehållet i boken.

Innehållet behandlar både grundläggande kunskaper så som spel med god timing och förståelse av ackordanalyser. Ett stort avsnitt är avsett att öva upp örat med olika intervall och ackordövningar. Därefter tar boken ett steg in i mer handgripliga tips på hur man överlever olika typer av gig. I slutet skriver Friedland tex om grundläggande spel på 5-strängad bas och ståbas samt hur man kan fejka ett ståbasljud på sin elbas.

Till många av övningarna finns kompletterande material på den tillhörande "play along"-CD:n. Eftersom basen är inspelad på höger kanal och övrigt komp ligger på vänster kanal så finns möjligheten att spela till CD:ns komp om höger kanal panoreras bort.

Eftersom boken är på engelska krävs en hyfsad god läsförståelse och även viss grundläggande kunskap på engelska musikaliska begrepp. Kommer man förbi denna tröskel så är boken en bra investering och väl värd pengarna. Som vanligt skall man inte försöka spela igenom bokens alla övningar i ett raskt tempo, utan det rekommenderas att man lägger ner lite tid på förståelse av varje avsnitt.

www.edfriedland.com

Annonser

2005-07-17 - Posted by | Böcker & DVD

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: