Basgitarr

Utrustning och tips

Levys axelband

Ett axelband till basen är ju en självklarhet. Däremot är det inte lika självklart att man får tag på ett band som verkligen är jättebra. Men med axelband från Levy får man bra kvalitet rakt igenom. I detta test återfinns två axelband; ett i fint läder och ett i mocka. Båda modellerna har möjlighet till längdförändring på det standardiserade sättet med en lös ändbit som flätas in i huvudbandet.

Levys_axelband Det första axelbandet är brett med tjock vaddering och förmodligen designat för elbassister. Bandet kan fås i några olika färger men detta exemplar är alldeles svart och relativt blankt. På framsidan nära ena fästet sitter ett fint emblem i mellanbrunt läder med Levys företagssymbol. Det är lätt att justera längden så att det passar både dem som gillar superhögt hängande bas á la funkbassister eller relativt lågt hängande bas. Vadderingen och bredden gör att det avlastar en tung bas så att man kan spela länge utan att blir trött i ryggen. Kort sagt ett mycket bra axelband som dessutom håller länge.

Mockabandet är dock litet kortare; förmodligen avsett för akustiska gitarrer eller elgitarrer. Men med justeringsbandet i det yttersta läget passar det utmärkt till akustiska basar med något mindre gitarrkropp. Utsidan är härligt snyggt svart med Levys L-symbol pressat in i mockat nära ena fästet. Insidan är i ljusbrunt/beige mocka. När axelbandet är nytt känns det som om bandet är lite strävt på insidan och glider därför inte så lätt över axeln, men efter ett tags användande blir det inspelat och känns alldeles utmärkt. Eftersom bandet inte är vadderat mer än att det består av dubbla lager mocka kanske det inte passar lika bra till lite tyngre instrument.

Sammanfattningsvis är dessa två axelband från Levys väl värda sitt pris och kvalitetsintrycket kan inte vara bättre som tål många års slit i replokal eller på långa turnéer. Axelband från Levys rekommenderas varmt.

www.levysleathers.com

2008-01-22 - Posted by | Axelband & Delar

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: