Basgitarr

Utrustning och tips

Levy’s Leather M8P3-BLK

20141219_211051Normalt sett brukar jag inte gilla axelband av plastväv. Ofta är de ganska smala och banden ger därför en relativt hög punktbelastning av axeln. Det brukar ju kännas i axeln när basen har hängt ett tag. En annan nackdel, i mina ögon, är att kanten på bandet känns relativt vasst mot halsen om man inte har på sig en tröja eller skjorta med krage.

Men nu i dagarna fick jag chansen att prova ett lite bredare kinatillverkat band från Levy’s Leather. Modellen heter M8P3 och finns i åtta färger: svart, vinröd, brun, marinblå, röd, kungsblå, beige och vit. Själv fick jag testa den svarta och bandet i sig är 76 mm (3”) brett. Det är tillverkat av polyeten med polyesterförstärkta ändar. I sedvanlig ordning går det ganska enkelt att justera bandets längd (upp till 137 cm) med hjälp av plastspännet. Har man behov av lite mer rock-poser finns även ett extra långt band i Levy’s sortiment vilket lägger till cirka 30 cm.

Eftersom jag har använt vanliga smala axelband av plastväv, hade jag inte direkt några stora förhoppningar på detta breda band. Men efter att ha monterat det på en vanlig elbas och spelat en stund med basen hängande över axeln blev jag övertygad. Det fungerade förvånansvärt bra till min elbas utan att känna ömhet i axeln efteråt. Den ökade bredden på M8P3 minskar således punktbelastningen av axeln (trycket) med cirka 33 % jämfört med de smala 2”-banden (ca 51 mm) det känns påtagligt mycket bättre. Givetvis kan det kännas lite vasst mot halsen om man inte har på sig en tröja eller skjorta med krage även om bandet är mycket bredare, det kommer man inte ifrån.

Är du ute efter ett bra och billigt axelband till din elbas? I så fall kan jag faktiskt rekommendera detta breda plastvävband från Levy’s Leather. Det kan dessutom bli mycket snyggt om du matchar någon av de åtta tillgängliga kulörerna med instrumentets färg.

www.levysleathers.com

Annonser

2015-01-06 - Posted by | Axelband & Delar

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: