Basgitarr

Utrustning och tips

Uppdatering av Zoom B3 firmware till v 1.20 tillgänglig

Jag måste ha sovit djupt, men sedan snart ett år sedan har version 1.20 av Zoom B3 firmware varit tillgänglig. Tidigare lade jag in version 1.10 och nu när jag såg att det fanns en uppdatering kunde jag inte låta bli att uppdatera direkt.

Zoom_B3_from_v110_to_v120_1  Zoom_B3_from_v110_to_v120_2

Som vanligt är det bara att ansluta B3:an till en dator med USB-kabel och sedan starta upp enheten i uppgraderingsläge (håll ner båda Patch select-knapparna då enheten startas med Power on). Därefter är det bara att starta den nedladdade mjukvaran i datorn och köra uppdateringen. Smidigt och enkelt. Några sekunder senare är det bara att starta om B3:an med den nya mjukvaran installerad och klar. Glöm bara inte att stänga ner Edit & Share-mjukvaran först om den har startats automatiskt i datormiljön.

Zoom_B3_from_v110_to_v120_3  Zoom_B3_from_v110_to_v120_4

Zoom_B3_from_v110_to_v120_5  Zoom_B3_from_v110_to_v120_7

Egentligen är det inte så stor uppdatering i version 1.20 jämfört med version 1.10. Zoom har rättat en bugg där utsignalen stängdes av då Shift-parametern i effekten MonoPitch justerades kontinuerligt. I ärlighetens namn hade jag inte märkt av denna bugg, men det känns väldigt bra att ha den senaste mjukvaruversionen i min effektenhet.

Zoom_B3_from_v110_to_v120_6

Än så länge är det ingen version 2.00 som har levererats till B3:an. Deras motsvarande gitarreffektenhet G3 har ju varit med lite längre och har faktiskt kommit upp i version 2.10 där de, förutom buggfixar, har lagt till stöd för upp till sex stycken effekter i kedjan och ny förstärkarmodellering. Vi B3-ägare får vänta ett tag till och se om Zoom ger oss den funktionaliteten också.

Rock on!

www.zoom.co.jp

Annonser

2015-08-05 - Posted by | Nyheter och krönikor

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: