Basgitarr

Utrustning och tips

En PrataBas-tavla har sett dagens ljus

PB-tavlaI somras kunde jag inte hålla mig att tillverka en tavla med ett Hagström-emblem. Eftersom jag hade en minikilram med duk över och tillhörande staffli kunde jag inte hejda mig att skapa mer tavlor. På PrataBas.se hade det dykt upp en unik möjlighet att få hjälp att skriva ut geometrier på 3D-skrivare. Ett pratabas-emblem beställdes ganska omgående tillsammans med en ytterligare utskrift av egen konstruktion.

Emblemet mäter ca 7 cm på bredden och passade denna miniram alldeles utmärkt. Eftersom jag hade lite svart fronttyg avsett för högtalare över kläddes denna lilla ram med denna textil innan emblemet limmades fast. Jättekul med 3D-skrivare och faktiskt ganska användbart också.

IO-terminalHur gick det då min egna konstruktion? Jo, det gick alldeles fantastiskt bra. Det var en input-/output-terminal för ett elektronikprojekt som jag har på gång.

Resultatet blev faktiskt över förväntan och mycket bättre än jag vågat hoppats på. Jag hade medvetet lagt toleranser för genomföringshål i underkant så jag fick ta fram nålfilen och göra några små justeringar för tre av genomföringarna.

Nu har jag fått verkligen fått se att 3D-skrivare är mer än en modefluga och kan faktiskt vara till nytta även hemma, även om det är till verklig nytta på jobbet.

www.pratabas.se

Annonser

2016-01-27 - Posted by | Nyheter och krönikor

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: