Basgitarr

Utrustning och tips

Boss GEB-7 Bass Equalizer

Egentligen var jag rätt nöjd med min tidigare Behringer BEQ700, men just då saknade jag riktig användning för enheten och såldes den vidare. Men nu har behovet av en EQ-pedal återigen dykt upp. Därför har jag sneglat en del åt både parametriska EQ-pedaler och mer traditionella med grafisk presentation av centerfrekvenserna. I mitt tycke hade en EQ-enhet liknande den som återfinns på EBS Drome varit snudd på optimal. Men så länge en sådan inte finns att köpa fastnade jag för Boss GEB-7. Funktionen är exakt densamma som hos BEQ700 så jag känner igen mig väl. Egentligen är det Behringer som sneglat ordentligt på Boss konstruktion en gång i tiden.

Boss_GEB-7Jämfört med Behringer BEQ700 upplever jag dock att GEB-7 är knäpp tyst i aktiverat läge och att det inte heller är någon ljudskillnad när alla kontrollerna är i mittläge och enheten växlas mellan aktiv och passiv. Det här är verkligen ett stort snäpp bättre än BEQ700. Jag upplever heller inget brus på något sätt då enskilda band förstärks till max.

Centerfrekvenserna hos den grafiska EQ-delen är anpassade för bas och ligger på 50, 120, 400, 500, 800, 4500 samt 10000 Hz. Kontrollerna har fasta mittlägen så det är enkelt att reglera ljudet precis som man önskar. Till höger om 10000 Hz reglaget finns även ett volymreglage, även det med mittklick för enhetsförstärkning. Alla reglage kan förstärka eller dämpa signalen +/-15 dB. En liten lysdiod är placerad mellan de två högra reglagen för att visa när pedalen är aktiverad.

Känslan hos pedalens reglage och konstruktion är mycket förtroendeingivande. På höger sida hittar vi alltså ljudingång medan utgången är placerad på vänster sida om pedalen och på den bortre sidan finns även anslutning för standardiserad extern 9 V-strömmatning. På enhetens framkant har vi själva aktiveringsbrytaren vilken även dubblerar som batterilucka. Den öppnas på sedvanligt bossmaner genom att lossa på en skruv på pedalens framkant. Pedalens undersidan är gummerad för bästa markkontakt och stabil position på scengolvet. På något sätt andas denna pedal tillverkningskvalitet.

Är du i behov av en bra och enkel EQ till din basrigg kan GEB-7 vara ett hett alternativ. Priset är också överkomligt så det finns inget att fundera över.

www.bossus.com

Annonser

2016-05-05 - Posted by | Effekter

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: