Basgitarr

Utrustning och tips

PROEL PROIPS03, Hållare för surfplatta

PROEL_PROIPS03_1Sedan jag började använda surfplatta som “notställ” har jag klarat mig rätt bra med att bara lägga upp enheten på notställ. I och med att jag använder en hårdvara från Samsung passar inte alla hållare för surfplatta då de är anpassade för Apples produkter. Men i en relativt nära musikaffär hittade jag PROEL PROIPS03 för ett relativt vettigt pris.

PROEL har med sin modell skapat en hållare för surfplatta där de anger att den är universell för enheter mellan 135 – 255 mm greppbredd. Med sitt största mått klarar den att greppa en platta upp mot 10.1” precis. Och det passade ju mitt ändamål alldeles utmärkt.

Hållaren är tillverkad av svart ABS-plast med fästdetaljer i stål och är avsedd att klämmas fast på rör (eller stänger) med diameter från 14 – 25 mm, exempelvis mikrofonstativ. Klämfästet är naturligtvis tillverkat av stål men klämytorna är klädda med gummilister och riskerar inte att skada ytan hos stativet kläms fast på.

PROEL_PROIPS03_2Hela konstruktionen är väl ledad för stor flexibilitet men fästet för surfplattan kan inte vridas runt efter behag. Men i och med konstruktionen kan hållaren faktiskt plattan placeras rakt mot stativfästet men även bredvid stativet. På så vis kan monteringen anpassas mot eventuella mikrofoner som kan hamna i synfältet. Mest stabilt känns hållaren då stativfästet vrids rakt bakåt från surfplattan. I övrigt kan den svikta lite lätt då man trycker på pekskärmen om skärmen har placerats bredvid stativet. Men det är inget som stör.

Tyvärr finns inget snabbfäste för elektronikenheten. Det får man ta i beaktning, men priset på hållaren är dock mycket trevligt i sammanhanget.

En lite oväntad användning fick jag också för hållaren. Under någon skön sommardag fick jag för mig att jamma till autokomp i appen iReal Pro utomhus på vår altan. Då passade det perfekt att klämma fast surfplattan mot stammen på ett av våra olivträd som står i krukor. Mycket kul och funktionellt.

Jag kan rekommendera denna produkt om du kan nöja dig med att det inte finns något snabbfäste för surfplattan. För mig passar hållaren från PROEL mycket bra.

www.proel.com

Annonser

2016-07-31 - Posted by | Övrigt

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: