Basgitarr

Utrustning och tips

Återutgivning av Living Word på Spotify den 1 augusti 2016

lwcdmkI år är det faktiskt hela 23 år sedan Living Word började spela musik. Det hann bli både en kassett och en CD inspelad och fortfarande säljs det CD-skivor.

Nu är det dock dags för att återutge dessa inspelningar, men då via digital streamingtjänst. Idag släpper vi alltså dessa inspelningar Är d´ röj eller… och Gud kan kräkas! via strömningstjänsten Spotify.

Vad för basar kan man förväntas sig att höra: Aria Pro II CSB-300, Music Man Stingray och en Washburn Status Series. På Är d´ röj eller… är det enbart basen från Aria som används till alla spår medan inspelningen av Gud kan kräkas! var lite mer komplex när det gäller basarna. Där användes samtliga tre ovanstående basar samt en samplad bandlös bas på en synth från Ensoniq (ESP?). Däremot har jag i alla år trott att undertecknad använde en bas från Status Graphite, men med lite nutida efterforskning har det visat sig att det egentligen var en bas från Washburn som spelades på. Modellen var Status Series och innefattade en bas med tydliga drag och delar från Status Graphite. Alltså var jag egentligen inte så fel ute, trots allt.

Passa på att spisa lite kökspunk från mitten av 90-talet. Här finns ingredienserna! Vill du ändå ha tag på egna exemplar av fysisk kassett och/eller CD går det bra att kontakta mig så kan vi lösa det.

Kul för oss och förhoppningsvis kul för dig!

www.spotify.com

Annonser

2016-08-01 - Posted by | Nyheter och krönikor

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: