Basgitarr

Utrustning och tips

Nytt koncept för att montera effektpedal på pedalbord: fungerande prototyp!

Nu har den egna testfasen i projektet pågått en liten stund och utvecklingen går framåt. I och med denna nya del i utvecklingsfasen av konceptet för att montera effektpedaler på ett pedalbord, introducerar vi även namnet FX Smart på dessa plastklammer.

FX_Smart_raw_models_iteration4_#59-80mm   FX_Smart_one_split_4_iteration_#59-80mm

Sedan de egna testen har konstruktionen finjusterats så att delarna passar ihop på ett mycket bättre sätt och att de dessutom blir mer designmässigt genomtänkt. Med dessa ändringar fungerar mekanismen utan problem och funktionen blir som den var avsedd att vara.

FX_Smart_one_4_iteration_#59-80mm   FX_Smart_four_4_iteration_#59-80mm

Liksom tidigare består en pedalhållare i FX Smart-serien av tre delar: två klammerdelar och en skjutbar låsning för att hålla ihop delarna i sidled. Den aktuella prototypen (modell #59-80) kan justeras för pedaler med monteringsmått 59 – 80 mm vilket täcker upp för de flesta effektpedaler av “normalstorlek” (läs: Boss-liknande storlek).

Kortfattad monteringsanvisning

Nu när vi testat konstruktionen ett tag har vi även kommit fram till att följande förfarande kan vara lämpligt vid anpassning (och montering) av FX Smart till sina pedaler:

FS_Smart_applic_1_4_iter   FS_Smart_applic_2_4_iter

1. Lägg pedalen botten uppåt och placera en lätt ihoplagd FX Smart över pedalen utan att tänderna hakar i varandra.

2. Kläm ihop FX Smart över pedalen med fingrarna och se till att tänderna greppar ihop.

FS_Smart_applic_3_4_iter   FS_Smart_applic_4_4_iter

3. Fixera bredden med hjälp av den skjutbara låsdetaljen. Låsdetaljen skall placeras längst ut på “gaffeldelen” för att hålla ihop klammerdelarna vid belastning.

4. Applicera kardborre efter behag och montera pedalen med hållare på pedalbordet. I mitt fall monterades kardborre bara på ändarna hos hållarna för att det skulle vara enkelt att förändra bredden till andra pedaler i framtiden. Men är man säker på sin sak kan kardborre appliceras under hela ytan.

FS_Smart_applic_5_4_iter   FS_Smart_applic_6_4_iter

Givetvis var jag inte sen att göra mitt standardprov på pedalbordet: vända det upp och ner. Som vanligt satt pedalerna mycket bra på brädan. Kul!

Nu startar ett beta-testprogram på PrataBas.se där några väl valda användare får testa och återkomma med konstruktiv kritik. Produktionen i 3D-skrivare har pågått och det finns ett stort antal hållare att skicka ut till testarna.

FX Smart #79-120 draft

Eftersom vissa pedaler kräver större bredd på hållarna kommer vi även skicka med en bredare variant av FX Smart. Den är under utveckling och tas fram inom kort för de utvalda testarna. Förmodligen kommer breddmåtten handla om 79 – 120 mm. Enligt våra analyser av marknaden kommer också den kunna användas tillsammans med en större del av de “stora” pedalerna. Övriga pedalstorlekar får vänta till senare utvecklingssteg.

Det blir mycket spännande att få återkoppling på konstruktionen och funktionen framöver! Håll utkik för mer i detta ärende.

Annonser

2016-08-10 - Posted by | Byggprojekt

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: