Basgitarr

Utrustning och tips

Nytt koncept för att montera effektpedal på pedalbord: mekanisk princip

Nu när beta-testprogrammet av FX Smart är i full gång är det kanske läget att enkelt förklara de mekaniska principerna för hur pedalhållaren fungerar.

FX_Smart_mechanical_forces_complete

De yttre lasterna på pedalhållaren består av klämkrafter mot pedalen (röda kraftpilar i figuren ovan). Dessa krafter tas upp internt mellan hållarens delar (gula kraftpilar). Dels är det krafter i sidled motriktade de yttre lasterna och dels är det två kraftpar i vertikalled som tar upp det moment som introduceras i systemet. Samtliga laster i sidled och vertikalled balanserar ut varandra.

FX_Smart_mechanical_forces_complete_section

Dessa modeller av FX Smart är tillverkade i en fantastiskt fin 3d-printer. Tillverkningsprocessen tillåter inte vilket överhäng som helst. Därför har en konstruktionslösning valts med 45°-lutade plan för att delarna skall stöda mot varandra på rätt sätt och erhålla de vertikala interna krafterna. Dessa lutande plan med för samtidigt kraftkomposanter i hållarens tvärsriktning (se ovanstående figur) vilka tyvärr inte balanserar ut fullständigt. Men med hjälp av en yttre skjutbar detalj, dock med något mindre sneda anliggningsytor, får dessa obalanskrafter tas upp internt just den tredje delen. Dessutom hålls den skjutbara delen på plats mot hållardelarna med hjälp de vertikala kraftkomposanterna.

Men nu är beta-testprogrammet i full gång och vi hoppas på nyttig och bra konstruktiv kritik. Det kommer mer om detta framöver, var så säker!

Annonser

2016-08-27 - Posted by | Byggprojekt

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: