Basgitarr

Utrustning och tips

Nytt koncept för att montera effektpedal på pedalbord: nu ännu bättre

Nu när vi precis startat en dedikerad hemsida för FX Smart lanserade vi samtidigt en större förbättring av vårt koncept. Vi har därmed infört en del förbättringar sedan beta-testarna sagt sitt.

Till att börja med fanns en oro att pedalerna kunde råka sparkas ur hållaren (sk. “hockeytackling”) och sedan visade det sig att klämytorna hos vissa individer av FX Smart samt någon enstaka sida hos den skjutbara delen hade gått av.

FX Smart #59-80 TESTMODELL bredare 20170326   FX Smart #59-80 bredare TESTBILD 20170329

CAD-modeller av första och andra prototyp med hörngrepp.

Alla dessa tre synpunkter har nu åtgärdats i och med den nya och förbättrade modellen. Numera har vi konstruerat in ett sk. hörngrepp. Den första varianten har en lite mer sparsamt utformat hörngrepp medan den andra modellen har hörngreppet ända ner till bottenplattan. Det nya hörngreppet åtgärdar både risken för “hockeytackling” och minimerar också att klämytan kan gå av. Därtill har godstjockleken hos sidorna på det skjutbara låset ökat för att minimera risken för brott.

FX_Smart_w_cornergrip_v2   FX_Smart_w_cornergrip_v1

3D-printade modeller av första och andra prototyp (utan kardborre eller cellgummi) med hörngrepp.

Det visade sig att modellen med ett mer sparsamt hörngrepp var svår att skriva ut på 3D-skrivare. Eftersom hörngreppen bildar ett överhäng gav produktionsmetoden lite sämre ytor just där. Detta problem fanns naturligtvis inte alls på modellen med hörngrepp ända ner till botten vilket innebar att de blev snyggare.

FX_Smart_w_cornergrip_in_action

Båda modellerna med hörngrepp i användning.

Givetvis fungerar båda prototyperna av den nya versionen lika bra. Det visade sig dessutom att hörngreppen var ett fantastiskt tillskott till konstruktionen. Dels sitter pedalerna än stadigare fast och risken för “hockeytackling” undanröjs helt och hållet, dels blir FX Smart än mer stabil tack vare att bottenplattans ökade bredd. Den ökade bredden innebär samtidigt att det finns plats för mer kardborreyta. Denna version av pedalhållarna innebär att konstruktionen klivit upp ett mycket stort steg i både funktion och kvalitetskänsla.

I utvecklingsspåret går vi vidare på modellen med hörngrepp ner till bottenplattan. Håll utkik, vi fortsätter utvecklingen!

Annonser

2017-04-06 - Posted by | Byggprojekt

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: