Basgitarr

Utrustning och tips

Billigt axelbandslås av gummibrickor

Nu var det länge sedan jag monterade axelbandslås på mina basar och axelband. Jag har provat Lok Strap och Straplok från Jim Dunlop, Marvel Strap Lock System samt Security Lock från Schaller. I dagligt basande använder jag Straplok och Security Lock på några av mina basar. Alla fungerar väl bra sitt sätt men det förutsätts att man har ett behov av låsning innan man monterar det på basen. Lok Strap har fördelen med att varken axelband eller bas behöver modifieras i motsats till de andra nämnda alternativen. Däremot passar inte detta system på alla axelbandsknoppar eftersom hårdplasten inte är så flexibel att den klarar alla dimensioner.

Rubber_washers_25x10x2   Poor_mans_strap_lock_rubber_washer

Ett alldeles mycket enklare och billigare system, vilket heller inte kräver någon som helst modifiering av bas och axelband, är ett par enklar gummibrickor. Jag fick tag på brickor med ytter- och innerdiameter 25 mm respektive 10 mm där tjockleken är 2 mm. Måtten är så pass tilltagna att de går att trä över nästan vilken axelbandsknopp som helst då axelbandet är monterat och de även täcker över hålet i axelbandet tillräckligt mycket för att inte riskera att axelbandet hoppar ur. Lösningen är enkel och liknar Lok Strap en del, men denna lösning passar nog än fler basar. Metoden fungerar rätt bra även om det inte är något speciellt mekaniskt stopp för att låsa axelbandet på plats.

Det är kul med nya och innovativa lösningar på de problem vi basspelare kan råka ut för. Om du dessutom vill höja säkerheten att axelbandet sitter kvar på basen, till en begränsad budget, kan dessa gummibrickor vara lösningen.

Annonser

2017-06-05 - Posted by | Axelband & Delar

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: