Basgitarr

Utrustning och tips

Nytt koncept för att montera effektpedal på pedalbord: modell för mikropedaler

Tidigare har vi koncentrerat oss på FX Smart för pedaler där monteringsmåtten hamnar mellan 59-80 mm och 79-120 mm. Med dessa mått klarar FX Smart de flesta rektangulärt normalstora, mellan- och minipedaler på marknaden. Användaren kan prova sig fram genom att montera FX Smart på pedalens längd eller bredd. Men vi har inte haft möjlighet att använda FX Smart för mikropedaler med storlekar från 1590A-lådan upp uppåt. 1590A-lådan mäter ca 37-38 mm på bredden och drygt 90 mm på längden. Det det oftast svårt att montera FX Smart 79-120 på pedalens längd eftersom dessa pedaler är för smala för två FX Smart i bredd. Dessutom återfinns oftast ett strömmattningjack på pedalens kortsida, precis där en vi behöver klämyta om FX Smart skall moteras på pedalens längd.

FX Smart #38-56 bredare två delar 20171124

CAD-modell av FX Smart 38-56.

Genom att anpassa vår konstruktion för smalare pedaler kan rektangulära mikropedaler också monteras. I detta fall kommer vi ner mot monteringsmått om 38-56 mm (det går också ner mot 37 mm) men skruvhålen fick tyvärr inte heller plats. Ytorna för kardborre på var sin halva av den lilla varianten av FX Smart blev också mindre. Antingen låter man kardborre täcka den yta som finns kvar eller så appliceras kardborre på hela undersidan av hållaren innan montering på pedalbordet.

FX_Smart_38-56_1   FX_Smart_38-56_2

FX Smart 38-56 med cellgummi och kardborreband.

De 3d-printade mikrohållarna blev faktiskt mycket bra utan någon som helst extra konstruktionsloop. Och kompletteras de med både cellgummi (EPDM) på klämytorna och kardborreband på undersidan är de klara att användas i praktiken.

FX_Smart_38-56_pedals_1   FX_Smart_38-56_pedals_2

FX_Smart_38-56_pedalboard_1   FX_Smart_38-56_pedalboard_3

Monterade mikropedaler i 1590A-format.

Pedaler i mikroformatet (1590A) sitter riktigt bra med dessa FX Smart 38-56 och klarar sig väldigt bra med två små bitar kardborreband på pedalbordet. Vilken höjdare att kunna montera dessa små pedaler utan att försöka sig på att klistra något på pedalernas undersida. Eftersom pedalerna är så små och vingliga för sig själva bidrar den nya monteringsmetoden till ett mycket gediget pedalbordsintryck.

De FX Smart vi numera har att erbjuda klarar alltså följande monteringsmått antingen på pedalens bredd eller längd:

  • Small: 38-56 mm
  • Medium: 58-80 mm
  • Large: 79-120 m

fxsmart.eu

Annonser

2017-12-09 - Posted by | Byggprojekt

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: