Basgitarr

Utrustning och tips

Uppdaterat pedalbord med signalkedjor för dubblering på el- och kontrabas

Sedan mina två första gig med kontrabasen har jag nu uppdaterat mitt pedalbord med en Radial SB-48UB istället för att ha ART Tube MP som en lös förförstärkare till mikrofonen. Eftersom jag nu får plats med allt på pedalbordet utan att behöva extra enheter på sidan om minskar jag dessutom upp- och nedriggningstiden vid speltillfällena. Vilken höjdare!

Radial_SB-48UB_pedalboard_thumb1

Radial SB-48UB monterades på mitt pedalbord med hjälp av FX Smart så att det skulle bli smidigt att koppla in kontrabasens kondensatormikrofon i min signalkedja. Jag var dock lite orolig att förförstärkning av mikrofonens signal saknades på Radial SB-48UB. Därför hoppades jag på att Boss GEB-7 och Boss LS-2 kunde rädda situationen med deras respektive volymkontroller. Men när jag väl kopplade ihop allt behövdes bara lite volymjustering på LS-2 för att få det att låta balanserat mot den parallellt inkopplade elbasen. Detta vart ju inte bara jättebra, utan helt fantastiskt bra! Det finns heller inte ett spår av brum eller brus i min basförstärkare vilket också bevisar att Radial har skapat en kvalitativ produkt.

Signalvägar_elbas_och_kontrabas_2018

Den uppdaterade signalkedjan baseras på att elbasen kopplas till “Return A” på Boss LS-2 Line Selector via en EBS MultiComp. På kontrabasen monteras en Line Audio CM3-mikrofon med hjälp av ett Bass On Stage-monteringsfäste. Därefter kopplas mikrofonen till Radial SB-48UB och vidare till Boss GEB-7 Bass Equalizer och in i “Return B” på Boss LS-2. Slutligen kopplas “Output” från Boss LS-2 till min EBS Drome 12.

På min kontrabas låter Line Audio CM3 som bäst när den placeras på Bass On Stage alldeles ovanför stränghållaren och riktas mot området under stallet.

Samtliga signalkablar på pedalbordet består av olika längder av EBS platta patchkablar för att få bästa platsutnyttjande. Så småningom kommer även jag använda mig av en länkkabel för att permanent fördela ström från förgreningsuttaget på Boss LS-2 till Boss GEB-7 och EBS MultiComp. En Boss PSA 9V-adapter kopplad till LS-2:an används för att strömförsörja dessa tre pedaler. Radial SB-48UB har dock en egen strömadapter på 15 V DC.

Med denna uppsättning känner jag mig väldigt nöjd eftersom det blir mycket enklare att dubblera på både el- och kontrabas hädanefter.

Annonser

2018-02-07 - Posted by | Kontrabas

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: