Basgitarr

Utrustning och tips

Om…

Mountain_project_double_bassDet här hemsidesprojektet började någonstans runt år 2003. Mitt intresse för elbasen som instrument kom i tidiga tonåren då jag fick ett kopia på Level 42 "Standing In the Light" med Mark King på bas. Men under ett antal år spelade jag inte alls bas; det började med saxofon och piano i grundskolan för att sedan gå över till att spela elorgel, synth och gitarr. Inte för att jag spelade särskilt bra, men det har alltid varit roligt att hålla på hemma.

Någon gång ungefär 1993 fick jag förfrågan om jag ville spela bas tillsammans med några kompisar i ett band som kallades Living Word. De hade fått en spelning en vecka senare och hade därför inhandlat en bas som jag skulle få låna. "Javisst, jag kan ju ungefär var tonerna är på en vanlig gitarr" sa jag efter en kortare övertalning. Konserten gick inte musikaliskt bra, men kul hade både vi och publiken. Cirka 50 konserter och två inspelningar (en utgiven kassett och en CD-skiva) senare lades bandet ner och mitt basspelande hamnade "på hyllan" under ytterligare några år.

När jag sedan återtog elbasspelandet i en annan konstellation fick jag låna samma bas igen. Det blev det verkliga startskottet för mitt intresse för elbasen. När jag några år senare hade samlat på mig lite erfarenhet av instrument och utrustning, kände jag ett behov att dokumentera intresset för min egen del. Först skrev jag några dokument på papper, men insåg snart att det inte behövdes skrivas ut på papper varje gång. Internet var dessutom lämplig för att kunna dela med sig av erfarenheterna. Sagt och gjort: 2004 publicerades första utgåvan av min hemsida och nu läser du den tredje versionen översatt till bloggformat.

  • En sammanställning av samtliga tester, recensioner och tips från 2003 fram till och med 2009-12-31 återfinns i boken Elbasar, utrustning och andra tips.
  • En sammanställning av samtliga artiklar under 2010 återfinns i andra boken i serien Elbasar, utrustning och andra tips.
  • En sammanställning av 2011 års samtliga artiklar återfinns i tredje boken i serien Elbasar, utrustning och andra tips.
  • Sammanställningen av 2012 års artiklar återfinns i fjärde boken i serien Elbasar, utrustning och andra tips.
  • En sammanställning av 2013 års artiklar hittas i femte boken i serien Elbasar, utrustning och andra tips.
  • En artikelsammanfattning från 2014 kan läsas i den sjätte boken i serien Elbasar, utrustning och andra tips.
  • Artiklar från 2015 sammanfattas i den sjunde boken i serien Elbasar, utrustning och andra tips.
  • Året 2016 i artikelform sammanfattas i den åttonde boken i serien Elbasar, utrustning och andra tips.
  • Den nionde boken i serien Elbasar, utrustning och andra tips sammanfattar 2017 års artiklar.
  • Tionde boken i serien Elbasar, utrustning och andra tips sammanfattar numera 2018 års artiklar.

Välkommen!

M Sjöberg

Om du vill komma i kontakt med mig, använd nedanstående formulär:

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: